ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

 Υλικά

  • ΑΝΗΘΟΣ
  • 800 γρ.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (περίπου 4 τεμάχια, μεγάλα)
  • 100 ml ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
  • 60 γρ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
  • 100 γρ. ώριμες ΤΟΜΑΤΕΣ
  • 150 γρ. ΚΙΤΡΙΝΟ ΡΥΖΙ
  • 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ
  • 50 γρ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
  • ΦΥΜΕ από ΨΑΡΙ (κατά προσέγγιση )
  • 100 ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 60 γρ. ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ και ΑΛΑΤΙ

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. 
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά μας, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα. 
Προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες που έχουμε προηγουμένως ζεματίσει, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις τριμμένες τομάτες. Βάζουμε λίγο νερό και τα καρυκεύματα. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5-7 λεπτά. 
Βάζουμε το μείγμα σε μια σακκούλα του κορνέ και γεμίζουμε τα καλαμάρια περίπου 2 cm πριν την άκρη τους. Τα πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα μαζί με το κρασί και το ζωμό για να βράσουν. 
Μετά από 30 λεπτά περίπου τα βάζουμε στο φούρνο να πάρουν χρώμα για 15 περίπου λεπτά, ύστερα τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σερβίρουμε. 
 

 

Share |